Почина Васил Самарски

След усложнения от Covid-19 почина Васил Самарски. Тъжната вест оповести тази сутрин сестра му Славка в социалните мрежи.
“Моят свят се срина…Братчето ми загуби битката с коварния вирус. Васенце много ще ми липсваш…Обичам те!!! Светлина да е по пътя ти!”, написа Славка Самарска в личния си фейсбук профил.
Васил Самарски не е успял да се пребори с коварния вирус, като преди няколко седмици е постъпил в казанлъшката болница, но след влошаване е бил откаран във ВМА, София.
Васил Стефанов Самарски български политик и общественик. Роден е на 4 ноември 1969 г. в Казанлък. Завършва УНСС, София по специалност „Икономика и управление на индустрията“.
Председател е на Областния съвет на БСП в Стара Загора от 1 юли 2013 до 11 юли 2016 г. До 2015 г. е общински съветник от БСП и е ръководител на групата съветници на левицата в Общинския съвет в Казанлък.
През последната година Васил Самарски бе съветник в Политическия кабинет на председателя на БСП Корнелия Нинова и ръководител на Пресцентъра на БСП.

Поклонението ще се извърши на 22 май, събота, от 11:00 часа в НЧ „Искра-1860”, Казанлък, а опелото ще бъде от 13:00 часа в храм „Йоан Предтеча” /зад Пощата/.

Екипът на Телевизия СТЗ изказва съболезнования към всички близки и приятели на Васил Самарски.