Програма „ИРИС“ отново подкрепя семействата в региона на Казанлък

COVID – 19 постави на изпитания големи социални групи. Продължителните здравни и икономически ограничения, доведоха до влошаване на условията им на живот. Голяма част от семействата имат нужда от помощ, за да преминат през кризата, да преодолеят несигурността, конфликтите между членовете на едно семейство.Именно затова, сдружение „Бъдеще за децата“, за втори път, потърси подкрепа от  Програма „ИРИС“, за да намали риска от раздяла на децата и родители, от влошаване на грижата и съответно нарушаване на психо-социалния климат в семействата.

Проектът „Бъдеще за всяко дете – плюс“ ще подкрепи 250 застрашени домакинстваи техните деца. Общата стойност на полученото финансиране е 19 998 лв., а дейностите се изпълняват в период от 19.04.2021г. до 31.07.2021 г. на територията на общините Казанлък, Павел Баня и Мъглиж.

Основната ни цел е да подкрепим семействата и разбира се да ги запазим Заедно!

Пакетите ще се раздават поетапно и в зависимост от нуждите. За 80 семейства с малки деца, освен хуманитарните пакети с хранителни продукти и хигиенни материали ще получат допълнително пелени за еднократна употреба, адаптирано мляко, бебешки каши и пюрета (при семейства, който имат такава необходимост).

Тази подкрепа е продължение работата на специалистите на Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и Детска къща „Сигурен старт“, които освен хуманитарната помощ ще продължат и консултирането за родителите.Благодарение на нашите партньори от образователни институции, Дирекция за социално подпомагане ще достигнем и до семействата, които към този момент не ползват общностни социални услуги и се притесняват да споделят за проблемите, с които се сблъскват.

Програма „ИРИС“, подкрепя проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи в помощ на засегнати от COVID-19 уязвими деца и техните семейства. Програмата е създадена по инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Управлява се от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, а основен дарител е Фонд „Мечтата на Таня“.