12 кандидатки за Царица Роза в Павел баня

В предстоящия конкурс за избор на Царица на розите в община Павел баня се записаха 12 момичета. Те са на възраст от 18 г. до 24 г., каквито са и заложените критерии към кандидатките. Освен от гр. Павел баня, претендентките за короната са и от другите населени места в общината, а именно: с. Скобелево, с. Тъжа, с. Осетеново, с. Габарево, с. Долно Сахране.

В неделя – на 30.05.2021 г., предстои да бъде изтеглен жребият за поредността на участие на кандидатите в конкурса. Тогава ще бъде оповестено и кои са момичетата – претендентки за царствената корона. В следващите дни техни фотоси ще бъдат публикувани в сайта на Община Павел баня www.pavelbanya.bg.

За втора година Царица Роза – Павел баня 2021, ще бъде избирана чрез онлайн гласуване, което ще се състои на 09.06.2021 г. от 09.00 часа до приключване на третия кръг на спектакъла по избора на Царицата на 10.06.2021 г. Желанието на кмета Иса Бесоолу и неговият екип е възможно повече хора да изразят предпочитанията си за това коя да бъде тазгодишната Царица. Подробности по възможностите за гласуване ще бъдат оповестени допълнително в следващите дни.

Събитието по избор на Царица Роза се организира от Община Павел баня  с помощта на творческия екип на ансамбъл „Детелини” и ще се състои на 10.06.2021 г. (четвъртък) от 20.00 часа на Лятна сцена в центъра на града. Тогава кметът Иса Бесоолу официално ще открие тазгодишния Празник на розата и минералната вода. В празничната програма Община Павел баня е предвидила различни инициативи, както за малки, така и за големи.

Програмата ще бъде обявена в следващите дни.