Готвим се за 15-то “Тъпан бие, хоро се вие” през 2022г.

За 14-та поредна година в Казанлък се състоя фолклорния форум “Тъпан бие, хоро се вие”. Близо 800 учасници изпъстриха площад “Севтополис” с цвят и красота на народни носии и пъстри хора.

Близо 800 любители на фолклора от цялата страна взеха участие в 14-то издание на “Тъпан бие, хоро се вие”. Традиционното надигравена е част от 118-те Празници на розата и се провежда по традиция седмица преди тяхната кулминация. Началото бе дадено с Шествие по централната част на града, което завъртя хорото на Площад “Севтополис”. Поздрав към участниците отправи зам.-кмета Даниела Коева.

За разлика от предни години, началото бе дадено от малките участници в 6-то детско надиграване “За ръчица”. А след това започна и “Тъпан бие, хоро се вие” в няколко кръга. В първи кръг учасниците от 25-те клуба представяха своята лекота и хъс на общите хора. Във втори кръг всеки се представи със свое научено хоро, а в трети заедно с клубовете се включиха и зрителите от публиката. Организатори на събитието бяха НЧ “Жар-2002” и Община Казанлък.