Старозагорски деца сътвориха театрален спектакъл

Децата от подготвителна група „Мечо Пух“ при детска градина „Светлина“ в Стара Загора сътвориха театрален спектакъл. Премиерата на постановката „Вълшебникът от ОЗ“ се състоя на сцената на Държавен куклен театър.

Произведението на Лиман Баум бе адаптирано от актьорите Любо и Лати за деца от предучилищна възраст. В мюзикъла участваха всички 31 възпитаници на детската градина.

„С това доказахме, че детската градина не е „парник“ за отглеждане на деца, а „институция за социализация“. Децата трябва да се възпитават с истински примери.

Избрахме този специален подарък за завършек  на времето, прекарано в детската градина,за да споделим, че най-важно е да станеш добър голям човек“, разказадиректорката Йоанна Димитрова.

Малките актьори Дороти ,Тенекиеният човек, Плашилото, Белиятлъв бяха част от тези, които предадоха съветите, колко е важно да си добър, да имаш приятели, да помагаш. Бонбоните и жителите на Изумрудения град пък показаха, колко е важно да се чувстваш щастлив, да бъдеш смел. Всичко това бяха съвети към  порасналите вече деца.