Стартира приемът в Тракийски университет

Днес в 10:00 часа стартира кандидатстудентската кампания в Тракийски университет в Стара Загора. Той стои много добре на картата на висшите учебни заведения в България и се радва на висок рейтинг. През последните години тенденцията е броят на кандидатстващите във висшите учебни заведения в страната да е по-малък от обявените места.

„В Тракийски университет можем да се похвалим от миналата година, със 100% заетост на държавния прием. Имахме и допълнително 40% платен прием на студенти. На предварителните изпити тази година се явиха с 40% повече кандидати спрямо 2020 г. Това ни дава увереност, че резултатите отново ще бъдат много успешни” – заяви ректорът доц. д-р Добри Ярков по време на церемония по откриването на кампанията. Той увери, че бъдещите студенти ще получат отлична теоретична и практическа подготовка във висшето учебно заведение в Стара Загора, която ще им гарантира успешна професионална реализация, тъй като преподавателите разполагат с висока експертиза. Ултидисциплинарността на нашия университет, разнообразните направления, които разполагат с акредитация, ни дава самочувствието, че сме сред водещите висши учебни заведения в страната.

Академичното ръководство посрещна и първата кандидат-студентка – Анна-Мария, възпитаник на Езиковата гимназия „Ромен Ролен” – Стара Загора, която от 2 години се подготвя за специалността „Медицина”. „Кандидатствам в Тракийски университет заради високото ниво на обучение”.

За броени минути след старта на кампанията онлайн бяха подадени над 20 документи на желаещи да бъдат студенти в Тракийски университет. Кандидатстудентските изпити ще се провеждат онлайн.

Доц. д-р Добри Ярков пожела успех на всички кандидат-студенти и на техните преподаватели.