Нов път в преподаването

Всички училища от Стара Загора и областта все още могат да подават заявки за учители от програмата “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Проекта търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

До 11 юни всички директори, които искат да включат в екипите си нови учители от програмата на организацията, трябва да подадат своите свободни позиции през формуляр на сайта на “Заедно в час”. Крайният срок е съобразен с повишеното търсене на нови учители и освобождаването на позиции в училищата в края на учебната година.

В област Стара Загора “Заедно в час” търси партньорство с училища, които се нуждаят от учители по английски език и преподаватели в начален етап. Организацията вече има одобрени кандидати за тези учебни предмети, които са преминали сериозен процес на подбор и са доказали готовността и мотивацията си да работят за успеха на всяко дете в област Стара Загора.

Освен методиката на преподаване на предметите в начален етап, участниците в програмата, които се квалифицират за начални учители, преминават и през специална подкрепа за прилагането на социално-емоционално учене (СЕУ) в класната стая. Учебният план се базира на рамката на Световната банка за развитие на социално-емоционални умения при деца и тийнейджъри. Развитието на тези умения помага на учениците да разбират и контролират по-добре емоциите, мислите, поведенията и импулсите си. Те ще се учат как да създават позитивни взаимоотношения, да вземат отговорни решения и да преследват значими за тях цели.