Безплатни летни занимания за деца организират в Стара Загора

Община Стара Загора стартира програма „Лято 2021“, в която се предлагат безплатни разнообразни занимания и прояви през лятната ваканция за най-младите жители на областния град.

Съорганизатори на проявите са Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР),  Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Международен младежки център, Превантивно-информационен център по зависимости, Център за подкрепа за личностно развитие – Астрономическа обсерватория, Библиотека „Родина“ – детски отдел, Регионален исторически музей, Младежки дом, Къща музей „Николай Лилиев“, Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“, както и много спортни клубове в Стара Загора.

Всички занимания, включени в програмата, са безплатни. Занятията и проявите се водят при спазване на всички противоепидемични мерки, съобразно квадратурата на помещенията се определя броя на участниците за спазване на необходимата дистанция).

Заниманията започват от 1 юни и продължават до септември. Ще има забавления и игри, както и по-сериозни занимания в различни сфери свързани с живота и развитието на децата.

Ще се водят спортни занимания по волейбол, спортна гимнастика, скокове на батут, бадминтон, Художествена гимнастика, плуване, карате, тенис на корт, баскетбол, стрелба с пневматично оръжие и лека атлетика.

Желаещите да се включат в спортните занимания, трябва да се свържат с треньора, който е посочен като лице за контакт. За провеждане на тренировките е задължително подходящо облекло, маска и обувки за съответния вид спорт, както и явяването поне 5 минути преди обявения час.

Задължително преди включване на детето/младежа в занятия, родителят попълва Декларация за информирано съгласие. Записванията за участие са индивидуални при съответните организатори.