“Берое” си връща двама старозагорци, взима и бек от “Ботев” Пд

Селекцията на “Берое” продължава с три нови попълнения, чието официално привличане и обявяване на трансферите е въпрос на формалност и ще се случи в близките дни. През новия сезон треньорският щаб на тима ще може да разчита на Симеон Мечев, Мирослав Енчев и Джонатан Перейра, които пристигат под Аязмото като свободни агенти.
Мечев е на 31 години и е родом от Стара Загора, но първият му професионален договор е със „Славия“. Любопитно е, че преди 10 години играе няколко месеца като преотстъпен в „Берое“ именно от състава на „белите“. По-късно кариерата на полузащитника преминава през „Ботев“ Враца, „Видима-Раковски“, „Верея“, „Локомотив“ ГО, „Нефтохимик“, „Септември“, „Царско село“, а през последния сезон той бе част от изпадналия от елита „Етър“.

Миро Енчев е на 29 години, също е от Стара Загора и е юноша на „Берое“. С настоящия треньор на тима Петър Колев са работили заедно в дублиращия отбор на клуба преди повече от 10 години. След малко над 20 мача в мъжкия отбор на „зелено-белите“ Енчев напуска тима през 2012 в посока „Нефтохимик“. Следват три сезона в „Ботев“ Гълъбово и два във „Верея“ преди да се стигне до трансфер в „Черно море“, където под ръководството на Илиан Илиев постепенно се налага като важна част от състава на „моряците“. Енчев играе на поста централен защитник, но в нерядко е ползван и като краен бранител.

26-годишният Джонатан Перейра пристига от „Ботев“ Пд. През последните 3 години за „канарчетата“ бразилският защитник има 61 мача, в които е вкарал 2 гола.

Старозагорският клуб вече обяви 6 нови попълнения, като продължава търсенето на вратар, защитник и крило.