Трети национален конкурс за млади джаз изпълнители тази събота в Стара Загора

На 19 юни Стара Загора ще бъде домакин на третия Национален конкурс за млади джаз изпълнители Стара Загора 2021. Той ще се проведе в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” с начален час 11.30 часа.

Форумът събира над 40 млади музикални таланти от Стара Загора, София, Панагюрище, Бургас, Варна. Ямбол, Пловдив и др. Участниците се състезават в три възрастови групи и три категории- вокалисти, инструменталисти и джаз формации.

И тази година в състава на журито традиционно присъстват изтъкнати български джаз музиканти, преподаватели във висши музикални учебни заведения по дисциплината Поп и джаз изпълнителско изкуство, както и творци  от българската джазова сцена. Наградите на победителите ще бъдат връчени на гала концерт в събота 19.00 часа, на открита сцена пред сградата на Община Стара Загора. (В случай на неподходящи метеорологични условия гала концертът ще се проведе в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески”).

Инициатор и организатор на конкурса е Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова” в Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора и Министерството на културата. Тази година Министерство на културата отново осигурява три стипендии на отличените във втора възрастова група.

Инициативата за провеждането на конкурса е свързана и с популяризиране на джазовото изкуство.

Входът за събитието за преподаватели, родители и придружители по време на конкурсната програма е свободен.