Две награди спечели филм на старозагорски ученик

Лентата “One More Page” на Григор Дянков от 11 и клас ГПЧЕ “Ромен Ролан” Стара Загора спечели две престижни награди от Правец Филм Фестивал.

“Истории. Филмите разказват истории – някои са весели, други поучителни, други тъжни, четвърти са страшни. Преди 2 години започнах да се занимавам с режисура, понеже вече имах опит с фотографията. Две много различни неща са, въпреки че и при двете се ползва камера. Светлина, композиция, актьорска игра – всички тези неща трябват да се вземат под внимание. Една секунда от даден филм се равнява на 24 отделни снимки, на които ти рисуваш с помощта на светлината“, споделя авторът.

Правец Филм Фестивал се провежда за втора година като предоставя възможност на много млади хора да развият градивното си мислене в областта на филмовото изкуство. Основните правила са, че трябва да се изготви късометражен филм с поне 3 от изброените от фестивала теми. „При направата на филма участваха много мои приятели като Кристиана Кърнева, Теодор Христов, Явор Кьосев, Мила Стоева, Давид и др.“, допълва Григор Дянков.

Филмът “One More Page” печели най-престижната награда (Best Picture Award) –  дава се на лентата, в която са застъпени най-добре всички критерии – история, кинематография, идеи, техническа част и т. н. Другата награда е за най-добра кинематография (“Boris Nikolov” Best Cinematography Award), която се дава на най-добре заснетия филм.  В “One More Page” се разказва за мъж, който разкрива история от детството си на жената, с която е излязъл. Каква е историята и какво се случва с него ще разберете ако гледате филма! Може да го намерите в YouTube канала – Grisho Dyankov”.