Васил Божков пожела успех на старозагорската листа на „Българско лято“

Стотици членове и симпатизанти на Гражданска платформа “Българско лято” присъстваха на митинг концерт на партията в центъра на Стара Загора. „Промяната вече започна и неизменно ще продължи. Повече няма място за страх“, заяви от трибуната водачът на листата в 27 МИР Стара Загора Татяна Недялкова. Тя посочи, че основните приоритети на Българско лято са образованието и здравеопазването, защото само здрави и образовани хора мога да съградят стабилна и силна държава.

По думите на зам.-областният координатор на ГП “Българско лято” за Стара Загора Еньо Абрашев общината е в тежко финансово положение, със задължения от над 10 млн.лева, а освен това той посочи, че разполага с данни за партийни назначения на ГЕРБ в администрацията.

Чрез видеовръзка от Дубай идеологът на “Българско лято” Васил Божков пожела успех на старозагорската листа и заяви, че няма съмнения, че формацията ще намери място в 46-ия парламент. “Целта е да разрушим системата и да я изградим отново, за да действа в полза на народа, а не в полза на полиците. При нас, за разлика от другите партии, включително и от новите, няма политици, чиято цел е лично облагоделстване”, категоричен бе Божков. На въпрос сред кои партии и коалиции вижда евентуални партньори на Българско лято в НС Божков отговори, че това ще стане ясно след конфигурирането на следващия 46-ти парламент.

Настроението на присъстващите бе в поверено на народния певец Янко Неделчев.

Номерът на “Българско лято” в електронната машина за гласуване е 15.