Без промяна на разпределението на мандатите в 27-и МИР – Стара Загора – вижте 11-те депутата

Няма да има промяна в разпределението на 11-те депутатски мандата в 27-и МИР Стара Загора в сравнение с изборите на 4 април, сочат предварителните и неофициални изчисления. Въпреки лидерската си позиция,”Има такъв народ” отново ще има трима народни представители. Толкова пак ще има и коалицията ГЕРБ-СДС. Двама представители в парламента ще има БСП за България, а по един – “Демократична България”, ДПС и “Изправи се!Мутри вън!”.

В нито една от листите, с изключение на ДПС, няма да има размествания от преференциалния вот, тъй като никой от кандидатите не събира необходимия 7-процентов праг. При ДПС 4-тият Николай Тонев е спечелил доверието на достатъчен брой избиратели, за да измести втория Тунджай Йозтюрк, но това би се случило, само ако водачът Халил Летифов избере депутатската позиция от Благоевград, където също води листата. И при такъв вариант, обаче, е възможно Тонев да се откаже от мястото си в Народното събрание и там да се озове именно Йозтюрк, както се случи след вота на 4 април.

Сходна е и ситуацията в ГЕРБ-СДС, където първият Красимир Вълчев води листата на коалицията и в Шумен. Това евентуално би отворило вратите на парламента за 4-тия Лъчезар Борисов.

Ето и вероятните 11 депутати от Старозагорски регион:


Тихомир Гочев Тенев – „Има такъв народ“
Иван Стойнов Кючуков – „Има такъв народ“
Павела Василева Митова – „Има такъв народ“
Красимир Георгиев Вълчев или Лъчезар Борисов – ГЕРБ-СДС
Маноил Минчев Манев – ГЕРБ-СДС
Илиана Петкова Жекова – ГЕРБ-СДС
Георги Стоянов Кадиев – БСП за България
Георги Янчев Гьоков – БСП за България
Атанас Владиславов Славов – „Демократична България“
Халил Реджепов Летифов или Тунджай Рамадан Йoзтюрк – ДПС
Светослав Бончев Колев – Изправи се! Мутри вън!