Ректорите на ТрУ и УНСС подписаха споразумение за сътрудничество

Ректорите на ТрУ и УНСС доц. д-р Добри Ярков и проф. д-р Димитър Димитров подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между двете висши училища.
Целта е да се организира ефективно използване на ресурсите, механизмите, процедурите и потенциала на двете институции в областта на образованието, квалификацията и научно-изследователската дейност.
Тракийският университет и Университетът за национално и световно стопанство ще осъществяват сътрудничество и съвместна дейност в следните основни направления: развитие на нормативната база и институционалното изграждане в областта на образованието, квалификацията и научно-изследователската дейност;
разработване на съвместни програми за обучение на образователно-квалификационни степени „бакалавър” и „магистър” и образователната и научна степен „доктор”; сътрудничество в областта на научните изследвания и технологиите, провеждането на теоретични и практически форми на подготовка;
развитие на системата за управление на учебната и научноизследователската дейност.

Двата университета ще създадат подходящи условия за мобилност при обмяна на студенти и преподаватели, както и за консултации в съответните области на компетентност, включително и сътрудничество при формиране на общ научно-координационен съвет.

ТрУ и УНСС ще отворят един за друг вратите си за съвместна организация на научно-приложни симпозиуми, конференции, семинари, кръгли маси и др.; за създаване на смесени научноизследователски колективи за изпълнение на проекти за научни изследвания, разработки, технологични демонстрации и изпитвания, като за изготвяне на общи експертизи, рецензии, становища и др.