Арестуваха 22-годишен старозагорец за притежание на наркотици

 

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишен старозагорец, който е привлечен като обвиняем за притежание на наркотици.

На 19.07.2021 г. обвиняемият С.Ш. пътувал в лек автомобил, който бил спрян за проверка от полицейски служители. При извършено претърсване и изземване в колата са били открити 51,46 грама метамфетамини на стойност 1286 лева, като е установено, че именно младият мъж е притежавал наркотичните вещества.

За извършеното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години, както и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е приел, че се касае за изключително висока обществена опасност на престъплението и на неговия извършител, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

С.Ш. е осъждан с влязла в сила присъда за същото деяние. Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.