ЖФК “Локомотив” със сериозна селекция и амбиции за титла

Селекцията в ЖФК „Локомотив“ Стара Загора тече с пълна сила и отборът е почти окомплектован за началото на новия сезон, съобщиха от ръководството на клуба.
В състава са привлечени няколко чуждестранни състезателки, които са националkи на своите държави и ще засилят сериозно конкуренцията на отделните постове.
Сред новите попълнения е 20-годишната чешка вратарка Ана Пучова, която идва от „Дукла“ (Прага). В средата на терена треньорският щаб ще може да разчита на естонката Хейди Мелис и португалката Рафаела Варела, която има опит от френския шампионат.
Основна фигура в предни позиции се очаква да е румънката Козмина Душа, която има отбелязани 155 гола в 136 мача с екипа на турския „Беледиеспор“ през последните 8 сезона.
В Стара Загора ще играят и няколко момичета от българския шампионат, сред които Николета Бойчева, Недрет Заструг от „Етър“, националките Велина Кошулева от „Локомотив“ (Пд) и Биляна Пенчева от „ЛП Суперспорт“.
От клуба разкриха, че до старта на шампионата е възможно в състава да бъдат привлечени още 1 или 2 нови попълнения, с което селекцията окончателно да завърши. “Целта е ясна – надграждане над бронза от миналата година. Надяваме се и старозагорската спортна общественост, както и футболните фенове да ни подкрепят в битката ни да детронираме НСА от шампионското място”, призоваха от клубното ръководство.