Започна мащабна рехабилитация на инфраструктурата в старозагорския квартал „Самара” 1

Стартираха ремонтните дейности по благоустрояване на инфраструктурата в старозагорския квартал ” Самара” 1. Те ще обхванат рехабилитация на тротоарните площи по бул. “Цар Симеон Велики” в участъка от ул. “Трета Опълченска” до Детска градина № 68″ Патиланско царство”. Ще бъдат положени нови улични бордюри и нова тротоарна настилка.

Предвижда се да бъдат благоустроени междублоковите пространства около жилищни блокове на бул. “Цар Симеон Велики”: № 256, № 258, № 272 и № 279, както и тези на бул. “Никола Петков” № 39 и № 41. Настоящите ремонтни работи ще включват обособяване на тротоарни площи, паркинги, обслужващи алеи и зелени зони. Ще бъдат изпълнени основа от трошенокаменна настилка, асфалтови настилки, настилки от бетонни павета и бетонни плочи, улични и градински бордюри. Общата площ върху която ще бъде извършено благоустрояването в квартала е над 30 000 м2.

С реализиране на предвидените строителни дейности кв. “Самара” 1 ще получи нова визия и ще отговори на нуждата на гражданите в района за съвременна транспортна инфраструктура.