Трети празник на картофа ще се проведе в старозагорското село Калояновец

За трети път в старозагорското село Калояновец ще се състои единственият у нас Празник на картофа. Той ще се проведе тази събота (21 август) от 18.30 ч. на площада. Програмата предвижда целият ден да бъде наситен с редуване на състезателна, изложбена и музикална част.

 „Кулинарни специалитети от картофи”, приготвени от местни домакини, ще участват своеобразното състезание. Вкусните ястия ще могат да бъдат дегустирани от посетителите. Организаторите от НЧ „Възраждане 1927″ с. Калояновец и ПК „Успех” с.Калояновец са предвидили конкурс за „Детска картофена фантазия” и изложба на „Картофи с причудливи форми”. Сред изненадите е и състезание за надяждане с картофени кюфтета.

Музикален поздрав към жителите и гостите на празника ще отправят оркестър „Стара Загора” със солист Доротея Жекова.

„Всяко семейство отглежда този зеленчук в двора си. Той присъства на трапезата и зиме, и лете, и в делник, и в празник. Блюдата с него са повече от 3000 и са не само вкусни, но и полезни. Салати, супи, предястия, основни ястия, че и десерти – всеки може да разкрие своята кулинарна сръчност и способност”, казват организаторите.

Събитието се организира с подкрепата на Община Стара Загора.