Безплатен градски тур пренася в Античността и невидимата Августа Траяна

Безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици” – Невидимата Августа Траяна… ще се проведе тази събота на 4 септември (събота) от 9.30 часа с начална спирка Регионален исторически музей.

По време на обиколката всички участници ще се запознаят с паметниците, маркиращи античната Августа Траяна. Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология” на Регионален исторически музей – Стара Загора.

Ще бъде представена южната порта на античния град, гробищна църква и галерия. В рамките на 1.30 часа пътешествениците ще могат да се пренесат в периода на Античността и да научат вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.”Руски” № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или  https://forms.gle/kCDZoHBhqTajWT8z9 , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg

С цел спазване на дистанция местата в групите са ограничени до 25 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

Участниците в градския тур получават талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.