Честваха 23 години от създаването на Втора тунджанска механизирана бригада

Във Втора тунджанска механизирана бригада днес отбелязаха 23 години от създаването на военното формирование. Честването на празника започна с военен ритуал по полагане на венци, след което на стадиона в района на щаба на бригадата бе отслужен водосвет и се проведе тържествено строяване. Със заповеди на Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на Втора механизирана бригада с грамоти и предметни награди бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от състава на формированието.
В приветствието си към присъстващите началникът на бригадата – бригаден генерал Стоян Шопов, подчерта, че Втора тунджанска механизирана бригада е пряк наследник и продължител на бойната слава и традициите на Осма пехотна тунджанска дивизия – една от най-славните български дивизии, участвала в четири войни за Независимост на България. Той благодари за доблестната служба и добрата работа на всички служители на военното формиравание и им пожела здраве и успехи.

Специални гости на празника на бригадата бяха областни и зам.обл.управители на Стара Загора, Хасково и Ямбол, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, зам.-ректорът на ТрУ д-р Емил Славов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, както и още десетки бивши и настоящи военни ръководители.

Във вчерашният ден по случай 1 септември във военно формирование 48430 – Стара Загора се проведе показ на въоръжение, техника и екипировка от военнослужещи от състава на Втора механизирана бригада – гарнизон Стара Загора. Беше представен и спектакъл с въоръжение от военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково от състава на Втора механизирана бригада.