Фен на Берое от Португалия посети Стара Загора

Португалецът Рикардо Кабрита, който е израснал на улица „Стара Загора в град Барейро, е запален фен на старозагорския футболен отбор „Берое” . Той е на специално посещение в града на липите като сбъдва своята мечта да посети стадиона на любимия си отбор-„Берое”.

Кабрита беше посрещнат от зам.-кметът Красимира Чахова. „Стара Загора е страхотен град. Вдъхновени от „Берое” в Барейро ние създадохме футболен клуб с име ФК “Барейро Стара Загора”, сподели португалецът. Той е категоричен, че в Барейро зелено-белите имат много фенове, които не пропускат мач на „Берое” и се информират за резултатите, а също и гледат мачовете на отбора в глобалната мрежа когато има излъчване.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за  бъдещо съвместно сътрудничество, както и културен и спортен обмен.

Зам.-кметът подари на госта книга „100 години футбол в Стара Загора” по повод 100-годишнината от създаването на футболен клуб „Берое”, както и специална реплика на плоча на първия олимпиец Аврелий Фронтон, живял по нашите земи. Гостът подари шалче на ФК “Барейро Стара Загора” и фотоалбум, в който е поместена снимка на улица „Стара Загора” в родния му град.

Припомняме, че Стара Загора и Барейро  са побратимени от 70-те години на миналия век.