Автентичните песни и носии на Медникарово спечелиха награди в Приморско и Китен

Читалище „Развитие – 1921 г.” с. Медникарово участва на фестивал „Приморска перла 2021 г”и Атлиманска огърлица – национална фолклорна среща „Китен и приятели” в началото на м. септември.

Златен медал и диплом за „Автентично изпълнение” спечели певческата група на Читалище „Развитие – 1921 г.” с. Медникарово на фестивала „Приморска перла”, а 200 годишните носии предизвикали сензация на фестивала, разказва Ева Стефанова, секретар на кметството и член на певческата група. Участници, жури и чуждестранна публика се редили на опашка да се снимат с уникалната медникаровска група. Получили много поздравления за съхранението и изпълнението на автентичен фолклор. Впечатление направили и на управата на хотел „Белведере”, откъдето ги поканили на коктейл и участие на тяхна сцена.

В Китен Благодарствен адрес от кмета бе връчен на Павлина Иванова – ръководител на Женската певческа група към читалище „Развитие – 1921 г.” с. Медникарово, за заслуги в съхранението и разпространението на българските фолклорни традиции, и групата бе наградена със „Златния трофей”.