Тракийски университет и БТА подписаха договор за сътрудничество

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. Добри Ярков и директорът на БТА Кирил Вълчев подписаха споразумение за сътрудничество, необвързващо страните с финансови ангажименти.

Една от основните цели на споразумението е популяризиране дейността на университета и на проектите, по които работи, чрез Българска телеграфна агенция.

А другата цел е двете институции да обединят усилията си и да си сътрудничат за осъществяване на съвместна дейност, насочена към обучение, развитие и реализация на студенти от Тракийски университет, чрез провеждане на стажантски програми в БТА, организиране на лекционни курсове и срещи с практици и други съвместни инициативи и проекти при условията и в сроковете на този договор.

Първият студент, записан в стажантска програма на БТА за репортери, Екатерина Михайлова – второкурсника от сп. „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн” присъства на официалното подписване на договора, заедно със своя бъдещ ментор – старозагорският кореспондент Румяна Лечева.