Георги Гьоков: Три са основните принципа на БСП – стабилна държава, помощ за домакинствата и реални законопроекти

Листата на коалиция „БСП за България” за парламентарните избори на 14 ноември за 47-мо Народно събрание в Старозагорския избирателен район бе регистрирана в 12.10 часа днес в РИК от  зам.-председателя на Областния предизборен щаб на БСП  Валентина Бонева

Водач на листата е Георги Гьоков, член на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП. Новите лица в листата, предложени от партийните структури и подредени от Областния съвет и  утвърдени от национално равнище, са 11 от 22-ма, или точно 50%.

Представител на Казанлък – Момчил Ненов, е втори в листата. Третото място е отредено на коалиционен партньор – партия „Нова зора”. Това е нейният председател, популярният сред левицата Минчо Минчев. Другият коалиционен партньор – ПП „АБВ”, е с 9-то място в листата. Представител на гражданската квота е поставен на 12-то място. 

Водачът Георги Гьоков:

„В листата ни има хора с опит и млади хора. Средната възраст е ниска. Тръгваме в изборната битка с увереност. Имаме програма, знаем какво да правим, предвидими сме, нашите политики са устойчиви във времето, хората знаят какво да очакват от нас. Смятам, че ще се представим по-добре на тези избори. Нашата амбиция е да подобрим резултатите си от юли, а и от април. Основание за това дава конструктивното поведение на БСП и парламентарната й група през последните месеци на политическа, икономическа и здравна криза. Сега се явяваме на изборите отново със стройна, точна, ясна програма, включително за първите 100 дни, която ще представим съвсем скоро. Трите ни основни цели са: стабилна държава на първо място, помощ в тия времена за семействата и домакинствата, и реализация на промяната, която едва започна с 46-тото Народно събрание. Имаме готови законопроекти за това. През следващия месец ще водим позитивна кампания, в която ще казваме какво ще правим ние. Всички знаят какво е било. Очаквам разумност от старозагорци, от българите, и да изберат такава конфигурация в Народното събрание, която да даде възможност да се създаде устойчиво правителство.”

Георги Гьоков подчерта, че запазването на работата на минно-енергийния комплекс „Марица-изток” трябва да бъде кауза на всички участници в новите избори. „Позицията ни е, че трябва да се намери научно решение, за да могат мините и централите да работят до изчерпване на запасите от въглища. Особено днес, когато енергийната криза чука на вратите на всички страни, включително и на най-развитите, ние със зъби и нокти трябва да отстояваме целостта и продължителната работа на нашия комплекс”, каза водачът на листата.

Момчил Ненов, вторият в листата:

„БСП е доказала, че е надеждна сила, работила за устойчиво развитие  в България и ще работи за стабилност и предвидимост в управлението.  Един от огромните проблеми в региона, за който са нужни обединени усилия за решаването му,  е  затварянето на комплеска „Марица-изток”. В Казанлък проблемът с безработицата е траен. Очертават се големи инфраструктурни проекти, и бих могъл да допринеса с моето образование и специализация така щото тези процеси да протекат по максимално добър и възможен начин за областта и за Казанлък”.

Зам.-председателят на Областния предизборен щаб Валентина Бонева:

„Различното в тази ни листа е съчетаването както на личностите, така и на регионалния подход. В нея има представители на всички региони в Старозагорска област. Това е фактор, мотивиращ в още по-голяма степен за работа и резултати. Призоваваме гражданите в Старозагорска област да гласуват, независимо от сложната обстановка, в която ще ке произведат тези избори. Защото високата активност дава легитимност на органите, които ще изберем. И второ, да се гласува с разум и трезво. Затова, защото ситуацията в страната изисква да бъде направен такъв избор. Виждаме, че излизат различни политически проекти, но едно е да се заявиш като почтен и отговорен, съвсем друго е да следваш такова поведение. Смятам, че в 46-тото Народно събрание точно коалиция „БСП за България” беше тази формация, която показа стабилност, предвидимост и диалогичност. Това поведение ще следва и в новото Народно събрание. Такова поведение очакваме и от всички останали политически формации”.

Листа на Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ” от 27-ми изборен район Старозагорски за 47-мо Народно събрание

1.Георги Гьоков, водач на листата – експерт в социалната сфера, автор на редица законопроекти в 42-ро, 43-то, 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание, член на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП.

2.Момчил Ненов – с висше образование, магистър по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, инженер-конструктор.

3.Минчо Минчев – коалиционен партньор, председател на ПП „Нова зора”, народен представител в 42-ро Народно събрание, журналист, поет.

4.Д-р Неделчо Маринов – с висше образование, магистър по специалността „Ветеринарна медицина”, старши инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните в Стара Загора, член на Изпълнителното бюро на БСП – Стара Загора.

5.Миглена Филипова – с висше образование, магистър по специалността „Финанси на предприятията”, банков инспектор.

6.Георги Господинов – с висше образование, магистър по специалността „Електротехника”, инспектор технически надзор в отдел „Здравословни и безопастни условия на труд” в Мини „Марица-изток”, рудник Трояново-1, заместник-председател на Общинския съвет на БСП – Раднево.

7.Владимир Грамовски – с висше образование, магистър по специалността „Мениджмънт на социалните и педагогическите организации”, търговски представител в частно дружество, областен координатор на Младежко обединение в БСП – Стара Загора.

8.Сашко Лозанов – с висше образование, магистър по специалността „Право”, адвокат в Адвокатска колегия – Стара Загора, общински съветник от 2003 до 2015 г.

9.Иван Михайлов – коалиционен партньор от ПП АБВ, с висше образование, магистър по специалността „Право”, адвокат в Адвокатска колегия – Стара Загора.

10.Дияна Янева – учител по история, заместник-директор на Основно училище „Христо Ботев” в гр.Мъглиж, председател на БСП-Мъглиж, общински съветник в мандати 2007-2011 г. и 2019-2023г.

11.Георги Николаев – председател на БСП – Чирпан, с висше образование, екс-кмет на чирпанското село Стоян Заимово, председател на читалище „Стоян Заимов – 2016″.

12.Милка Кърпачева – гражданска квота, с висше образование, магистър по специалността „Право”, адвокат в Адвокатска колегия – Стара Загора, общински съветник в мандат 2003-2007 г.

13.Динко Господинов – с висше образование, доктор по специалността „Електроснабдяване и елктрообзавеждане”, инженер-енергетик в „Автомагистрали” ЕАД.

14.Георги Василев – с висше образование, магистър по специалността „Топлоенергетика”, ръководител на отдел „Инвестиции” в ТЕЦ „Марица-изток 2″.

15.Радиана Неделчева – студент по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, член на Младежко обединение в БСП-Стара Загора.

16.Соня Митевска – с висше образование, магистър по специалността „Медицина”, лекар-специалист в Комплексен онкологичен център – Стара Загора, общински съветник в мандат 2007-2011 г.

17.Милена Данкова – с висше образование, магистър по специалността „Предучилищна и начална училищна педагогика”, старши учител в детска градина, член на оперативното бюро на Младежко обединение в БСП – Стара Загора.

18.Емилия Господинова – с висше образование, магистър по специалността „Предприемачество и иновации”, регионален представител в Комисията за защита от дискриминация.

19.Захари Даскалов – с висше образование, доктор на техническите науки „Въоръжение и военна техника”, общински съветник от 2003 до 2011 г., председател на Съвета на директорите на „НИТИ” ЕАД Казанлък, 2013-2014 г.

20.Драго Коев – с висше образование, магистър по специалностите „Право” и „Счетоводство и контрол”, юрисконсулт в ПСК „Пътстрой” ЕООД.

21.Жечка Дрянова – с висше образование, магистър по специалностите „Счетоводство и контрол” и „Растителна защита”, агроном в ЗК „Звезда”, член на Общинския съвет на БСП – Стара Загора.

22.Петър Гончев – с висше образование, магистър по специалността „Молекулярна биология и биотехнология”, търговски представител в частно дружество, член на Младежкото обединение на БСП – Стара Загора.