Вокална студия „Усмивки” чества 25-годишен юбилей с концерт и дебют на два албума

На 16 октомври (събота) от 18.30 часа в Културен център „Стара Загора” Вокална студия “Усмивки” при  Народно читалище “Родина -1860” ще отпразнуват с концерт своя 25 годишен юбилей.

По време на него ще бъдат представени албумите “25 години Усмивки” – с нови авторски песни, и “Горска дискотека” – с избрани авторски песни от предишните албуми.  Авторските парчета са по музика на Жанина Янкулова, текстове на Мая Дългъчева и Христина Радомирова и аранжименти на Николай Цолов, Красимир Чанов, Димитър Димитров, в изпълнение на Вокална студия “Усмивки”.

Тъй като местата са ограничени входът за концерта ще е с покани, които могат да бъдат получени в Читалище “Родина -1860” или на място, до запълване на капацитета на залата. Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

Вокална студия “Усмивки” при Народно читалище „Родина”, Стара Загора е създадена през 1995 г. През годините в студията са участвали стотици деца от всички училища и детски градини в града. Младите певци на възраст от 4 до 19 години са разпределени в 3 възрастови групи.

Целта на вокалните педагози Жанина Янкулова и Елена Маликатова е развитието на детските гласови възможности и музикален слух, художествена изработка на песните, работа с микрофон и формиране на правилен усет за стойностните песенни образци. За артистичното и атрактивно сценично представяне на песните с “Усмивки” работи хореографът Ромина Славова.

Репертоарът на „Усмивки” включва детски забавни песни, фолклорни обработки, българска и чужда поп, рок и джаз музика. Освен групово и солово децата се изявяват и в различни формации – дуети, триа, квартети.

“Усмивки” участват активно в културния живот на града, както и в редица национални и международни конкурси и фестивали, където неизменно печелят призови награди. Много аплодисменти и висока оценка за представянето си младите певци получават и на своите концерти в Македония, Гърция и Франция.