Добрият самарянин 2021

Пожарникари и доброволци ще бъдат отличени тази година със статуетката ,,Добрия Самарянин”. В поредната година, белязана с драматизмът на световната пандемия COVID-19, от Сдружение “Самаряни”, считат, че Годишните награди “Добрият Самарянин” трябва да представят на преден план нашата всеобща човешка признателност към отделни хора и групи от хора, които са в предните позиции при спасяване на човешки животи!

И през 2021 г.,от Самаряни не отвориха номинациите за Годишните награди, и през тази година не планират осъществяването на събитие на закрито, което обичайно се случваше през м. декември в Държавна опера – Стара Загора, а именно – Церемонията по връчване на Годишните награди “Добрият Самарянин”.

В настоящото 11-то издание на Церемонията по връчване на Годишните награди “Добрият Самарянин” 2021, от сдружението предлагат със статуетката “Добрият Самарянин” да бъде отличен приноса на пожарникарите и доброволците, участвали в борбата с огнената стихия на 15.07.2021 г., при гасенето на пожара на блок № 286, кв. “Самара 1”, в който три екипа на Пожарна – Стара Загора, както и доброволци от блока, пренебрегвайки опасности и преминавайки над предела на професионалните си задължения, гасят изключително сложен пожар на 16-я етаж, като опазват живота на всеки живущ в кооперацията.

Статуетката “Добрият Самарянин” отново ще бъде изработена от художника Иван Костов. Връчването й ще се случи на живо в студиото на Телевизия Стара Загора, на 14.12.2021 г., при спазване на строги противоепидемичните мерки.