По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа обвиняем за кражба на кабели от локомотиви

22-годишния мъж е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 28.09.2021 г. до 06.10.2021 г., в гр. Стара Загора, в съучастие с Р.А., като извършител и при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – кабели от владението на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД, без съгласие на материално отговорното лице, с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбата представлява опасен рецидив.

Отнетите кабели били част от локомотивите на влаковете, с които се извършват товарни превози. В периода от 28.09.2021 г. до 06.10.2021 г., обвиняемият Й.С. няколко пъти ходил до мястото и рязал с техническо средство кабели.

Й.С. е осъждан за кражби, което обосновава наличието на реалната опасност да се укрие или да извърши и друго престъпление. Той е задържан за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура-Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.

Определението на съда подлежи на обжалване.