Арх. Виктория Грозева, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС: Работим по проекти за облекчаване на автомобилния трафик в Стара Загора

Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район – арх. Виктория Грозева, арх. Мартин Паскалев, Динко Михайлов, Николай Стоев и Емил Иванов се срещнаха с таксиметрови шофьори в Стара Загора. В разговора участва и Радостин Танев, депутат от ГЕРБ в 44-тото и 45-ото Народно събрание.

Арх. Грозева съобщи, че сред основните приоритети е да продължи Националната програма за саниране на жилищни сгради и това да бъде 100% безплатно за собствениците. „Служебното правителство е заложило в Плана за възстановяване и устойчивост процесът по внедряването на мерките за повишаване на енергийната ефективност да става със съфинансиране. Това обрича програмата на провал“ – каза още тя.

Виктория Грозева, която е и главен архитект на Общината, заяви в отговор на многобройни въпроси, че до няколко месеца ще бъде обявена обществена поръчка за избор на строител на Многофункционалната спортна зала в парк „Артилерийски“. Работи се и за създаването на нов квартал на запад от кв. „Три чучура-юг“. В тази връзка ще се изгради продължение на бул. „Славянски“, а на пътя за село Богомилово ще има кръгово кръстовище. Всичко това ще доведе до облекчаване на автомобилния трафик в западната част на Стара Загора. Успешно се изпълнява и ремонтът на 4-лентовата ул. „Капитан Петко войвода“, както и на т. нар. Руски пазар и до няколко месеца те ще бъдат с изцяло нова визия.

Обект на разговор беше и бъдещето на комплекса „Марица изток“. Кандидатите за народни представители категорично заявиха, че ГЕРБ е за запазване на работните места и на производството на електроенергия от въглища поне до 2040 г., като поетапно се въвеждат нови технологии. „Служебното правителство обаче иска да ликвидира комплекса още през 2026 г.“ – заяви Радостин Танев.

По време на срещата беше подчертано, че кметът Живко Тодоров и екипът му се отзовават на всички искания на таксиметровите фирми в града. Таксите, които плащат представителите на бранша на Общината, са най-ниските в България и няма да бъдат променяни. Това означава също, че цената, която хората плащат за услугата ще е приемлива.

За кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС се гласува с № 32 в бюлетината.