Обновяването на инфраструктурата в село Александрово продължава

Завърши ремонтът на част от едното крило на детската градина в село Александрово. Въпреки covid пандемията, която доведе до максимално оптимизирането на разходите в общинския бюджет, кметът на Павел баня Иса Бесоолу предвиди средства за финансиране на ремонтните дейности. Така обновяването стана факт със средства от бюджета.

“Може да се каже, че тази детска градина никога не е била ремонтирана. Беше в лошо състояние и с оглед на това децата да имат обновени стая за игра и спално помещение, както и санитарни възли, трябваше да предприема действия”, коментира градоначалникът, който е кмет на Павел баня вече втора година.

Ремонтът на детското заведение включваше: саниране, подмяна на дограма и врати, боядисване на помещенията в свежи и топли тонове, изцяло обновени санитарни помещения и кухненски блок. Вече са поръчани и нови шкафчета за дрехите и обувките на децата и все още се очаква тяхната доставка.

Детската градина в с. Александрово е най-голямата след тази в Павел баня, заради което, след ремонта на градината в града, започна и ремонтът на тази в селото.

През август тази година Община Павел баня ремонтира детската ясла в селото. Преди това имаше опасност яслата да бъде закрита, но след назначаване на новия директор на детското заведения, броят на децата се увеличи.

Само преди месец, кметът Бесоолу изпълни поредното си обещание към децата на Александрово, като им направи детска площадка. Остана полагането на ударопоглъщащата настилка. Сега в процес на изграждане е и футболно игрище.

През месец юли тази година бе положена и асфалтова настилка по основната улица в село Александрово, за което помощ оказа тогавашният народен представител Халил Летифов.

“Желанието ми е да обновим всички детски заведения на територията на община Павел баня, макар и поетапно”, заяви кметът Иса Бесоолу, който планира как и с какви средства да реализира начинанието си.