Павел баня обезпечи зимното почистване

След като през месец септември тази година Община Павел баня закупи нова техника за зимно почистване, вчера получи и заявеното количество сол. Суровината ще послужи за предотвратяване на поледици по улиците на града и селата. При нужда, Общината има готовност да закупи още сол.

Специализирана техника за комбинирано почистване при зимни условия и извършване на дейности в строителството е първата такава машина в България. Различното на тази техника, от до сега ползваните в общините, е комбинацията на самосвал и монтиращи се към него две допълнителни приставки: устройство за разпръскване на луга и пясък през зимните месеци и гребло за снегопочистване

Закупеният преди това нов комбиниран трактор с гребло ще се включи в разчистването на снега в по-малките и тесни улички.

Кметът Иса Бесоолу купи техниката с общински средства от отчисленията по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците: „Виждате, че Общината като институция не може без гражданите си. Покриването на задълженията им по такса „битови отпадъци“ направи възможно закупуването на новата техника“, коментира градоначалникът и определи поведението на павелбанци като изключително отговорно, особено във време на пандемия, когато всеки е притиснат финансово.

Само за първото шестмесечие на тази година събираемостта на местните данъци е 64%.