Подсъдима за блудство с малолетно момиче ще търпи ефективно наказание

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която осъди на две години лишаване от свобода, при първоначален „общ“ режим, 48-годишната В. Д.

Със съдебния акт подсъдимата, която е неосъждана, е призната за виновна в това, че в периода от 21.10.2020 г. до 21.03.2021 г. в землището на село, находящо се в община Казанлък, и в самото село, в условията на продължавано престъпление, е извършила действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст.

От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което подсъдимата е била с мярка за неотклонение „Домашен арест“, както и с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. В нейна тежест са присъдени разноските по делото.

Пред Районен съд – Казанлък делото се гледа при закрити врата и премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното на В. Д. наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи законовата процедура, след като подсъдимата призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.