Деца даряват любов на нуждаещи се възрастни в Стара Загора

Благотворителната кампания „Заедно даряваме любов“ за хора в нужда организираха в старозагорската детска градина № 25 ,,Ален мак”. Тя е насочена към потребителите на Домашен социален патронаж.

Децата, подкрепени от родителите си, събраха продукти от първа необходимост, за да зарадват нуждаещи се хора. Те сами изработиха коледни картички, за да стоплят душите на възрастните.

Всички събрани хранителни продукти са предадени на Домашен социален патронаж и до броени дни ще бъдат предоставени на нуждаещите се.  Възрастните с трепет и вълнение приемали подаръците и даже за благодарност пращали обратно на децата плодове и сладкиши, разказват служители от патронажа.

„Благодарим на всички Вас, родители, деца, колеги от ДГ № 25 „Ален мак“, които отворихте сърцата си и помогнахте това да се случи. Вярваме, че ако  всяко дете има право на щастливо детство, то всеки човек има право на достоен живот“, коментира Меглена Бакърджиева, директор на детското заведение.

„Участниците в кампанията се опитаха да разпалят тлеещите  въглени на добротата, съпричастността, уважението и взаимната помощ, които са ни съхранили в годините. Чрез силата на доброто се обединиха различни хора, на различна възраст, с различни професии, но с еднакво добри сърца“, допълни тя.

Детска градина „Ален мак” от години успешно върви напред с мотото „Всяко дете има право на щастливо детство”. Носител е на приза „Аз гарантирам щастливо детство”, предоставен от Агенция за закрила на детето.