Специална коледна програма за деца в старозагорския Куклен театър

Държавен куклен театър Стара Загора е подготвил специална празнична програма за своите най-малки посетители.

На 18 декември (събота) от 11.00 часа и на 21 декември (вторник) от 18.00 часа ще бъде пресъздадено Коледно чудо. Постановката е под режисурата на Янчо Иванов, сценографияЖивко Кънев и актьорски състав: Елица Матева и Калоян Георгиев.

По Коледа се случват чудеса, стига да вярваш в тях“… А даже и да не вярваш, те пак сеслучват. Защото Коледата винаги е вълшебна. Тя ни прави подобри. Дарява ни с радост инадежда.

И тази Коледа се случва истинско чудодоскорошните врагове МишМишан и ПисПисанспасяват стария Щърк, който не е успял да отлети на юг. Какъв поголям подарък отистинското приятелство. В това ще се убеди и скептичният, мразещ всички господинМърморов.

На 19 декември в 11.00 часа и на 22 декември от 18.00 часа ще бъде представен Коледен концерт под режисурата на Цвети Пеняшки и актьорски състав Биляна Райнова, ЛатинаБеровска, Любен Чанев, Татяна Андреева и Ивана Бобойчева.

Като всички други и героите от пиесите в Кукления театър очакват ….Дядо Коледа иподаръци. Как върви подготовката за празника, ще успеят ли навреме с репетициите заКоледния концерт под ръководството на Чук и Пукще разберете на сцената на Държавенкуклен театър Стара Загора.

На 20 декември от 18.00 часа на сцената най-малките ще могат да се насладят на постановката Елхата. На сцената на кукления театър ще оживеят историята на Муминитеедни от найизвестните герои на Туве Янсон. Те, пробудили се изненадващо през зимата, ане през пролетта, за пръв път се сблъскват с големия проблем за всички останалиобитатели на горатаКоледа!

Сценична адаптация и режисура са дело на Цвети Пеняшки, сценография МихаелаМихайлова и актьорски състав: Йордан Тинков и Златина Караенева.

По време на представленията ще присъства самият Дядо Коледа.