Болница Тракия стана снимачна площадка за нов клип на Орлин Горанов

Големият български поп изпълнител Орлин Горанов засне част от кадрите за видеото към новата си песен „Дихание“ в сградата на Болница „Тракия“ до парк „Аязмото“. Друга част от снимките режисьорите Васил Стефанов и Стефка Николова заснеха в Парк-Хотел „Стара Загора“ и в езеро „Загорка“.

В клипа участват двама обичани български актьори – роденият в Стара Загора Добрин Досев – когото в момента гледаме в нашумелия семеен сериал „Татковци“, и Деляна Хаджиянкова, която доскоро гледахме в сериала „Братя“.

Продуцентът Игор Марковски сподели, че снимките в Стара Загора са за поредния проект от поредицата „Пеещи артисти“.

За осъществяването на кадрите помогнаха много от работещите в Болница „Тракия“ лекари, медицински сестри, санитари и не пропуснаха възможността да си направят снимки с Орлин Горанов, Добрин Досев и Деляна Хаджиянкова.

Причината Игор Марковски да снима в Стара Загора бил приятелски разговор със собственика на Болница „Тракия“ и Парк-Хотел „Стара Загора“, инж. Дечко Колев, който попитал продуцента защо досега не е снимал нито един от клиповете си в родния му град? Така преди около 2 месеца Марковски и екипът му заснемат в Стара Загора първите два клипа с участието на актьори, родени тук и кадри от града.

Първият клип е за новата песен на Маргарита Хранова „Сън“, в който главна роля играе Стефка Янорова и е сниман в къща в старозагорското село Борилово и по централната улица на града. Вторият клип е към песента на пеещия актьор Симеон Владов „Рядък екземпляр“ и е заснета в Парк-Хотел „Стара Загора“.

Премиерата на новата песен на Орлин Горанов „Дихание“ ще се състои на 25 март 2022 година. Преди две години, отново на Благовещение, беше премиерата на друга негова песен – „Тунел от самота“. Видеото към „Дихание“ е своеобразно продължение на историята от „Тунел от самота“, в която героите на Добрин Досев и Деляна Хаджиянкова за първи път се срещат. Езеро „Загорка“ ще играе важна роля в развръзката на цялата история, издаде Игор Марковски.

Той планира да заснеме в Стара Загора и околностите клиповете към още няколко песни от поредицата „Пеещи артисти“, в които ще се постарае да включи кадри и актьори, свързани с Града на липите, поетите и правите улици.