Проект за иновативно земеделие спечели предприемаческия курс ABLE Weekend Activator, организиран със съдействието на Община Стара Загора

В Стара Загора се проведе второто издание на предприемаческата програма Weekend Activator. Тя беше насочена към млади и амбициозни хора, които имаха възможността да развият своите бизнес идеи. Предизвикателството привлече 48 кандидати от Стара Загора, София, Пловдив, Пазарджик, както и Бургас, Велико Търново, Плевен и Белене на възраст между 18-35 години, а 30 от тях получиха възможност за участие.

Одобрените кандидати бяха разпределени в 5 екипа и с помощта на своите ментори разработиха до ниво първи прототип пет бизнес идеи.

Екипите представиха резултатите и с помощта на жури и предварително зададени критерии за оценка, беше излъчен екип-победител, а именно отборът Global Worming, проект за производство на биотор чрез иновативен метод за обогатяване на почвата, при който се използва фрас брашнен червей. Крайният клиент на продукта са био ферми за отглеждане на екологично чисти култури.

Победителите ще бъдат допуснати до финален етап от селекцията за предстоящия сезон (25 февруари – 17 април 2022) на двумесечен предприемаческия курс ABLE Activator, както и ще получат пет консултации с ментори от общността на ABLE.

Събитието беше организирано от Община Стара Загора и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).