Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се води бързо производство за шофиране след употреба на алкохол – 2,86 промила

На 18.12.2021 г. около 23.20 ч., в гр. Стара Загора автопатрул на полицията спрял за проверка лекотоварен автомобил, управляван от Т.С. на 45 г. По време на проверката служителите на МВР се усъмнили, че водачът е под въздействие на алкохол. Той бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като пробата е отчела 2,64 промила алкохол. Т.С. е дал кръв за изследване. След деянието той е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В хода на разследването е назначена и изготвена химическа експертиза, според която концентрация на алкохол в кръвта на шофьора е 2,86 промила. Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е образувано бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол  – престъпление по чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.

На Т.С., водач на автомобила, е връчена призовка за явяване на 23.12.2021 г. за предявяване на обвинение за извършено престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс – управление на автомобил с концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда, а имено 2,86 промила, установено с химическа експертиза. 

Срокът за приключване на бързото производство е седемдневен.