Деца от Гълъбово получиха подаръци от ТЕЦ AES Гълъбово за Коледа

194 деца от Гълъбово бяха получиха подаръци от инициативата „Дървото на ангелите“, организирана от ТЕЦ AES Гълъбово. За дванадесета поредна година в навечерието на коледните празници компанията и нейните служители подариха на малчуганите топли дрехи и обувки. Децата са ученици в трите училища в Гълъбово, както и в училището в село Обручище. Заради пандемичната обстановка тази година нямаше събитие, на което всички деца да си получат подаръците, а бяха раздадени поотделно, за да се избегне струпването на много хора на едно място.

„За мен е огромно удоволствие и гордост, че вече за дванадесета поредна година служителите на ТЕЦ AES Гълъбово показват своята съпричастност към нуждите на децата и даряват средства за финансиране на кампанията. Вярвам, че благодарение на средствата, които всеки наш служител е отделил за закупуване на обувки и дрехи, нуждаещите се деца в Гълъбово ще имат една по-топла и по-щастлива Коледа“, заяви Мариана Геренова, комплексен ръководител на всички производствени активи на AES в България.

„Грижата за общностите, в които работим, е сред приоритетите на нашата програма за корпоративна социална отговорност. За последните години отделените от AES България средства за различни проекти с обществена значимост възлизат на близо 15 млн. лева“, отбеляза Иван Цанков, изпълнителен директор на AES България.

Корпоративната програма за социална отговорност на AES България финансира реализирането на различни програми и проекти с фокус върху три основни приоритета – образование, здравеопазване и инфраструктура.