Поляци надиграха “Берое” в Турция

“Берое” загуби първата си контролна среща по време на лагера си в Турция. Старозагорци допуснаха поражение с 1:2 от петия в полския шампионат “Заглембе” (Любин).
Поляците бяха по-настоятелни в първите минути от двубоя, но след 2 пропуска пред вратата на Душан Перниш се озоваха в ролята на догонващи.
В 15-ата минута Мартин Камбуров се освободи добре и изведе по отличен начин Антон Карачанаков, който елегантно с левия крак откри резултата в полза на „Берое“.
В 25-ата резултатът бе изравнен, когато Патрик Тушжински овладя и подаде към Бартош Слиш, който в наказателното поле на българския тим нямаше проблеми да прати топката във вратата на Перниш. Последваха още няколко ситуации за гол пред нападателите на Заглембе и логични се стигна до пълен обрат.
В 37-ата минута Милен Желев вместо да изчисти прати топката във краката на Себастиан Бонечки. Той изведе Бартоломей Павловски на добра позиция и с хубав шут от 20-ина метра той реализира втория гол за полския тим. Преди почивката се наложи Перниш да се намесва решително, а след нея резервният вратар Аргилашки също предотврати ново попадение във вратата на старозагорци.
Единственият по-опасен удар по посока вратата на Заглембе отрапви Марко Адамович от фаул.
В следващата контрола, на 23 януари, вторник, „Берое“ ще се изправи срещу „Вардар“ (Скопие, Македония).

Етикети:,