Вече е ясна програмата за 115-те празници на розата в Казанлък

През 2018 година Община Казанлък ще избира 50-та юбилейна Царица Роза на 18 май, с което започват 115-те празници в Долината на Розите и тракийските царе. В програмата на празниците са включени традиционните ритуали розобер и розоварене в розовите градини на Долината, детско шоу „Принцеси на розата“, спектакъл по коронясване на Царица Роза 2018, пищното празнично шествие до площад „Севтополис“, начело с Царица Роза.
Сред новите елементи, на които многобройните посетители ща могат да се насладят са и възможност за спомен със фотографиране в традиционен народен костюм, за първи път гостите на празника ще имат възможност да преживеят и емоцията на фолклорно празнично шествие и да отнесат свой спомен от красотата на Казанлък с обща снимка с Царица Роза 2018.
Всички локации, на които ще се провеждат празничните мероприятия са емблематични места за Казанлък, наситени с празничния дух и традициите на Долината.
Община Казанлък напомня на своите гости, че част от мероприятията са платени, а на нейния официален сайт са обявени и ценовата листа и условията за резервации. Продажба на билети се извършва и в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 в града. Билети за розоберите ще могат да бъдат закупувани и на място минути преди началото на самия ритуал.