Хърватки нанесоха седма загуба на „Берое“ в Адриатическата лига

Женският баскетболен отбор на “Берое” на практика изгуби шансовете си да се класира за Финалната четворка в Адриатическата лига след нелепа загуба с 58:63 точки при гостуването си в Загреб на местния „Медвешчак“.

„Берое“ беше водач в резултата през по-голяма част от двубоя, но слаби последни минути с доста грешки оставиха успеха за хърватките. Равностойната първа част премина през няколко смени на водачеството, но във втория период всичко тръгна в правилната посока за „Берое“. Старозагорки изковаха разлика от 9 точки на полувремето, която поддържаха почти до края на третата четвърт, когато домакините я свалиха до 5.
Българският тим продължи да води до средата на последния период, когато допусна необясним срив в играта си и състезателките на „Медвешчак“ реализираха силна серия от 10:0, с която обърнаха развоя на срещата, а накрая съхраниха аванса си.
Тиара Банкс завърши с 14 точки и 12 борби за „Берое“, а Джордан Рейнолдс добави 9 точки, 6 асистенции, 5 борби и 4 откраднати топки.
Матея Тадич отбеляза 17 точки за победителките.
Загубата бе седма от 10 мача за „Берое“ в Адриатическата лига и това остави старозагорки далеч от първите 4 в класирането.

 

Етикети: