„Комедийният хит на сезона“ в Чудомирови празници 2018

В програмата на „ Комедийният хит на сезона“ в Чудомирови празници 2018 година са включени добри спектакли, които не са показвани до този момент и по думите на директора на Театър „ Любомир Кабакчиев“ Димитър Кабаков, който е и организатор на театралния фестивал, ще зарадват казанлъчани. Най-голям интерес, според него, за публиката ще представлява премиерният спектакъл на Театър 199, чиято премиера бе последните дни на 2017 година, моноспектакълът на Захари Бахаров„ Чамкория“ по романа на Милен Русков с режисьор Явор Гърдев. Спектакълът вече обикаля всички сцени на страната, в Казанлък ще бъде игран на 28 март.

По отношение на музикалните и танцови спектакли, Кабаков поясни, че в Казанлък ще бъде представен спектакълът на Великотърновския музикален театър – опретата „ Графиня Марица“. Организаторите на театралния фестивал са в процес на преговори с Варненската и Старозагорската опери.

Директорът на Театър „ Любомир Кабакчиев“ припомни, че Комедийният хит на сезона се определя чрез гласуване сред публиката на съответните спектакли включени във фестивалната програма.