Правят анкета с родители за видеонаблюдението в детските градини в Стара Загора

„Желаете ли да бъдат поставени камери за видеонаблюдение в занималните на детската градина?“ е въпросът, на който родителите на децата, които ги посещават трябва да отговорят до понеделник. До срещата на всички заинтерсовани по казуса страни се стига след публикация на Мирослав Милчев в социалната мрежа Фейсбук. Именно в нея той апелира за нуждата от видеонаблюдение с цел превенция на случаите на агресия. Според него камерите ще служат освен за контрол, а също и за защита на колектива на детските градини при подобни прояви.
Срещу въвеждане на видеонаблюдение се обяви Росица Проданова, родител и учител в прогимназиална степен.
Именно проблемите, които тя изведе получиха бурни аплаузи от присъстващите директори на детски градини в залата.„ Освен диалог, трябва да има и доверие отстрана на родителите“, коментираха още те.
Ресорният заместник-кмет Иванка Сотирова благодари за гражданската позиция и увери, че когато има сигнал, администрацията реагира мигновено. „След като има обратна информация може да се направи по-голямо обществено обсъждане, в което да се включат и преподаватели от Педагогически факултет на Тракийския университет“, каза още тя.
Родителите предложиха проблемите да се решават с много срещи-да има повече разговори с учителите. Те отново декларираха, че не са техни врагове и искат заедно с тях да решават проблемите.