Три от БК “Берое” играха срещу еврошампиона

Три баскетболистки на „Берое“ взеха участие за националния отбор на България, който загуби с 57:97 гостуването си на Испания в квалификация за Европейскотo първенство през 2019 година. Това бе четвърта поредна загуба за нашия тим, който остава на последното място в своята група.

Дебют с екипа на националния тим направи гардът на „Берое“ Карина Константинова, която записа първите си 4 точки за женския тим на България. Също 4 отбеляза и крилото на старозагорския отбор Виолина Кочева. В игра се появи и центърът Габриала Костова, пред която обаче нямаше възможност за стрелба по коша на испанките.
Треньорът Стефан Михайлов можеше да разчита само на 11 момичета в Испания след контузиите на Виктория Стойчева, Емилия Янчева и Гергана Иванова. Капитанът Димана Георгиева отново бе най-резултатна с 11 точки. За испанките Алба Торенс се отличи с 13 точки и стана втората по резултатност баскетболистка в историята на националния отбор на Испания с 2019 точки общо.
Очаквано испанките ни превъзхождаха във всички елементи в играта. Те хванаха 40 срещу 29 борби, асистенциите бяха 21:8 в тяхна полза. а освен това записаха и едва 8 грешки, срещу 30 за българките.