Над 400 грации ще участват в осмото издание на турнира за купа „Берое“

Осмото издание на международния турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ ще събере над 400 участнички от страната и чужбина. Надпреварата в общинска зала „Иван Вазов“ започва в събота сутринта, а официалното откриване е предвидено за 13:30 часа.

36 клуба от България, сред които най-силните в последните години „Левски“, „Грация“, „Левски Илияна“, „Диляна“, „Левски плюс“, „Тракия“ ще се представят с най-изявените си грации, a oсвен от клуба домакин “Берое”, Стара Загора ще бъде представен и от другите два отбора „Импала“ и „Елит“. Потвърдено е участието и на състезателки от Гърция, Украйна, Молдова и Чили.
Турнирът за купа „Берое“ се провежда само две седмици преди старта на квалификациите за попадане в елита по художествена гимнастика у нас и това обуславя присъствието на най-добрите грации от различните клубове, обясни председателят на СКХГ “Берое” Антоанета Терзиева.

Състезанието ще започне сутринта на 17 февруари със съчетанията на жените и девойки старша възраст в група “А”. По програма официалното откриване е насрочено за 13.30 ч., след което ще се извърши и награждаването на победителките в двете възрастови групи. В първия ден на турнира публиката ще види още изпълненията на ансамблите, деца, групи “А” и “Б”, както и девойки старша възраст и жени група “Б”. В неделя надпреварата продължава в 8:30 часа със съчетанията на девойки младша възраст група “А” и деца до 10 г. група “А”.
Антоанета Терзиева сподели, че състезателките са подготвени за добро представяне и си пожела няколко медала от талантливите възпитанички на клуба-домакин на надпреварата. Главен съдия на турнира за купа „Берое“ ще бъде Красимира Филипова.