„Верея“ подписа с френски халф, Сюлеймани пак е национал на Саудитска Арабия

ФК „Верея“ привлече в състава си френския атакуващ полузащитник с марокански корени Мохамед Шемлал, съобщиха за ТВ Стара Загора от ръководството на клуба.
В същото време стана ясно, че защитникът Хюсеин Сюлеймани е получил повиквателна за националния отбор на Саудитска Арабия.

23-годишният Мохамед Шемлал, който е юноша на „Каен“, идва във „Верея“ със статут на свободен агент, като за последно през сезон 2016/2017 е играл в английския четвъртодивизионен „Форест Грийн“. Преди това полузащитникът, който парафира договор до края на сезона със старозагорския клуб, е носил екипите на „Булон“ и на вторите отбори на „Ль Авър“ и английския „Сток Сити“.
Халфът има два мача за националния отбор на Франция до 18 години, където е играл рамо до рамо със звезди като Антони Марсиал, а в сайта на УЕФА има и материал, посветен на двамата.


Шемпал пристигна преди в Стара Загора преди около 20 дни и изкара пробен период във „Верея“. Той участва и в контролата срещу „Ботев“ Гълъбово, спечелена с 2:1 малко преди подновяването на шампионата в Първа лига.
Междувременно защитникът на „Верея“ Хюсеин Сюлеймани получи повиквателна за националния отбор на Саудитска Арабия. Той попадна в разширения отбор на страната си, която се подготвя за участието си на световното първенство в Русия. Саудитска Арабия ще играе контрола срещу Ирак , която ще се проведе в Багдад. Сюлеймани, който през януари навърши 41 години, е възстановен от контузията си и поднови тренировки с клубния си отбор от Стара Загора.