Беройската легенда Петко Петков ще е патрон на турнир за деца в Дряново

Легендата на „Берое“ Петко Петков ще е патрон на футболния турнир за деца, който за втора поредна година ще се проведе в Дряново, дни преди Великден. От 1-ви до 4-ти април в града ще се съберат деца в три възрастови групи /5 г.,7г. и 9 г./, за да покажат уменията си в най-популярната игра.

Организатор на турнира в Дряново е местният футболен клуб “Локомотив 1927” начело с председателя на Управителния съвет Тодор Георгиев /DJ Теди Джорджо/, който е и председател на общинския съвет. На брифинг в пресклуб България той обяви, че състезанието е в календара на БФС и е под патронажа на емблематични футболни имена като легендата на „Берое“ Петко Петков, както и бившите национали Благой Георгиев, Пламен Николов и Станислав Генчев.

Подкрепа за инициатива изрази и Емил Костадинов, отговорник за детско-юношеското направление в БФС.

От ФК “Локомотив” Дряново се похвалиха, че вече има събрани от дарения 37 хил. лв. В рамките на кампанията им за закупуване на нов автобус. Отделно Теди Джорджо използва трибуната на Пресклуб “България” да призове повече хора да се включат в благотворителната акция за събиране на 50 хил. евро за лечение на 12-годишния баскетболист Стилиян Колев от Сливен, избран в идеалната петица на Държавното първенство по баскетбол.