„Верея“ ще играе в Първата шестица!

С красив гол на Антон Огнянов „Верея“ шокира „Славия“ в София и спечели с 1:0 двубоя от 24-ия кръг на Първа лига. Победата и на теория гарантира място на старозагорския тим в Първата шестица, 2 кръга преди края на редовния сезон. „Верея“ е шести с 35 точки и има 7 повече от седмия „Локомотив“ Пд.

Голът на Огнянов в 79-ата минута падна след страхотна триходова акция, започнала от новото попълнение Ндонг, продължила с прецизно центриране на Здравко Илиев и завършила с изящен удар от въздуха.

Попадението бе първо за тима под ръководството на Благомир Митрев, но достатъчно за изпълнение на поставената цел – място в Топ 6.

Старозагорци изиграха много разумно тактически двубоя срещу „Славия“ и търпеливо дочакаха своя шанс. „Белите“ владееха повече топката, но през всички 90 минути не създадоха чисто положение пред Пламен Колев, който записа втора поредна „суха мрежа“ и се намеси авторитетно в малкото случаи, когато това се наложи.

Стара Загора ще има 2 отбора в Първата шестица, след като „Берое“ също си осигури място.  Съперници там ще бъдат „Лудогорец“, ЦСКА, „Левски“ и „Ботев“ Пд.