“Верея” ще играе в Първата шестица!

С красив гол на Антон Огнянов “Верея” шокира “Славия” в София и спечели с 1:0 двубоя от 24-ия кръг на Първа лига. Победата и на теория гарантира място на старозагорския тим в Първата шестица, 2 кръга преди края на редовния сезон. “Верея” е шести с 35 точки и има 7 повече от седмия “Локомотив” Пд.

Голът на Огнянов в 79-ата минута падна след страхотна триходова акция, започнала от новото попълнение Ндонг, продължила с прецизно центриране на Здравко Илиев и завършила с изящен удар от въздуха.

Попадението бе първо за тима под ръководството на Благомир Митрев, но достатъчно за изпълнение на поставената цел – място в Топ 6.

Старозагорци изиграха много разумно тактически двубоя срещу “Славия” и търпеливо дочакаха своя шанс. “Белите” владееха повече топката, но през всички 90 минути не създадоха чисто положение пред Пламен Колев, който записа втора поредна “суха мрежа” и се намеси авторитетно в малкото случаи, когато това се наложи.

Стара Загора ще има 2 отбора в Първата шестица, след като “Берое” също си осигури място.  Съперници там ще бъдат “Лудогорец”, ЦСКА, “Левски” и “Ботев” Пд.