Заличиха от правния мир старозагорска партия

Пет политически партии, които не развиват дейност, са разпуснати от съда от началото на тази година .Сред тях е и регистрираната в Стара Загора -“Единен пенсионерски съюз” .Той e създаден през март 2013 г. в Стара Загора с идеята да обедини множеството пенсионерски формации и “да прекрати унищожаването на България”.
Съдът е прекратил съществуването й х на основание чл. 40, ал. 1, т. 4 от Закона за политическите партии, че не е участвала в никакви избори повече от 5 години.
Петте заличени формации са част от дълъг списък от партии фантоми, за които Софийската градска прокуратура поиска да бъдат разпуснати миналата година. На 31 юли държавно обвинение съобщи, че след извършена проверка и въз основа на изискани материали от ЦИК, Софийския градски съд и Сметната палата, е внесло искови молби за прекратяване на 33 партии.Останалите 28, които предстои да бъдат заличени заради неучастие в избори. Това са: “Българска национално – радикална партия“, “Социалистически младежки съюз“, “Съюз на демократичните партии и движения ЕРА- 3“, “Отечествена партия на труда“, “Български бизнес блок“, “Алтернативно социалистическо обединение – независими“, “Движение “Народен юмрук“ за защита на пенсионери, безработни и социално слаби граждани“, “Българска християнска коалиция“, “Съюз България“, “Движение за единение на нацията“, “Политическо движение Заедно за Сливен“, “Роден край“, “Камара на експертите“, “Републиканско – демократическо движение на всички отрудени и обременени“, „Обединена партия на пенсионерите в България /ОППБ/“, „Съюз на националното достойнство Гранит“, “Обединение Достойна България“, “Народняшка земеделска партия “Никола Петков“, “Политическа партия Дела“, “Северна лига“, “Гражданско движение Глас“, “Черноморец“, “Партия Движение за социална солидарност“, “Българска индустриално аграрна партия“, “Български граждани ЗБОРИМ“, “Нова Европа“, “Победа“ и “Национално патриотично обединение“.Подаване на легитимни годишни финансови отчети, участие на избори поне веднъж на 5 години и провеждане на конгрес поне веднъж на 5 години са единствените законови изисквания към партиите, за да не бъдат заличени.