Образователна обиколка в Операта

Цял астрономически час учениците от 1 б клас на 2 ОУ”П.Р.Славейков” и преподавателите им Гергана Вълкова и Габриела Бистрева търсеха Фантома на Операта в една забавна образователна разходка с директора на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов.
Малчуганите от специалната паралелка с рисуване посетиха различни места в Операта – фоайето с гостуващите изложби, залата и сцената, където им бяха демонстрирани различни възможности на осветление, звук, въртяща сцена. Децата научиха какво е “реквизит”, как се прави едно представление, а също и проведоха кратък урок в балетна зала. Особено интересно им бе в Художествено ателие, където разгледаха части от декора на подготвяната в момента премиера на операта “Турандот” от Дж.Пучини. Сопраното Елена Баръмова разказа на децата за подготовката на оперните певци и заедно с корепетитора Поля Влахова им представиха една популярна ария.
В края на обиколката децата разбраха, че Фантомът на Операта се появява вечер в представленията на Операта и е част от магията, наречена Опера.