Първи национален конкурс за авторска приказка – „Гора Вълшебница и нейните сестри – музика и поезия“

Община Стара Загора, Народно читалище „Родина – 1860“, Клуб „Млад писател“ и Къща-музей „Гео Милев“ обявяват първи национален конкурс за авторска приказка. Темата – „Гора Вълшебница и нейните сестри – музика и поезия“.

Целта на конкурса  е да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси и открива млади творци, които не са работили в този жанр. Той е отворен за всички желаещи автори без ограничение на възрастта, стига да са навършили 18 години. Всеки автор може да участва с до 2 творби до 5 страници А4, размер на шрифта 12, без ограничение на литературната форма – поетична или белетристична. Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, който да е действителен носител на авторските права, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e-mail за контакти и по желание кратка творческа биография. Творбите за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес: prikazka_konkurs2018@abv.bg, не по-късно от 7 май 2018г.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на официална церемония на 27 май 2018 /неделя/ в Стара Загора. Всички отличени ще бъдат уведомени по и-мейл или телефон. Всички участници в конкурса ще получат диплом за участие, а победителите и материални награди. Приказките, които журито класира на първо, второ и трето място, ще бъдат отпечатани в специално книжно издание. То ще бъде издадено до 6 месеца след обявяване на отличените. Те ще получат безплатно определен брой от издадената книга.

Класираният на първо място получава Призът на конкурса /авторска статуетка/, а тези на второ и трето място – плакети. С изпращане на творба за участие в конкурса, участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и ги приемат. Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране и презентиране на конкурса.

Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящия регламент, подлежат на конкретно решение от страна на журито.